Vászolyi félkemény sajt
Pasztőrözött tehéntejből készült zsíros, félkemény sajt.
Érdekességek
Egy svájci tanulmányúton hét magyar sajtkészítő úgy döntött, kéne készíteni egy új magyar sajtot. Közösen kialakított receptúra, néhány részletben az adott készítőre bízott megoldásokkal. Mindenki elkészíti, s közös kóstolásokon döntjük el, hogy mely elemet rögzítsünk, így alakul ki a végleges receptúra. Azután már csak a legelő, a terroire különbözősége eredményez eltérő ízeket. Aztán sajnos mindenkit lekötöttek az itthoni dolgos hétköznapok, a közös munka elakadt, de mi azóta is készítjük az általunk elképzelt „új magyar sajtot”. Minimum két hónapig érlelt, kicsit több rúzzsal kéregkezelt sajt. Egy belépőnek szánjuk a sajtok világába. Éppen csak kicsit pikáns, határozott, de nem túl bonyolult érlelési aromákkal.
A 2016. évi Országos Sajtmustrán bronzérmet kapott.